om bandet

calomCaledonia Jazzband er et av landets spenstigste band i New Orleans-tradisjonen. Siden starten i 1982 har bandet kombinert nyskapning med dyp kjenskap til tradisjonen i et engasjerende musikkuttrykk.

Helt siden starten har orkesterets varemerke vært rotekte New Orleans jazz, koblet med en kreativ evne til fornyelse av denne tradisjonen. Blant annet har orkesteret fanget opp impulser fra nyere New Orleans-musikk, og har dessuten et repertoar med et stort innslag av selvkomponerte melodier.

Caledonia Jazzband hører med i toppsjiktet blant europeiske New Orleans band, og har spilt på en rekke festivaler i inn- og utland, deriblant flere ganger på New Orleans Jazz & Heritage Festival. Orkesteret har også turnert i Sverige, Singapore og Slovakia, foruten en omfattende konsertvirksomhet i Norge. Caledonia Jazzband samarbeider med internasjonale solister, deriblant trompetistene Wendell Brunious fra New Orleans og australieren Geoff Bull. Samarbeidet har resultert i plateinnspillinger, og orkesteret har høstet mye anerkjennelse for sine fire plateutgivelser.

Nåværende besetning
Carl Petter Opsahl, klarinetter
Eystein Husebye, trombone
Håkon Gjesvik, piano
Eyvind Ellingsen, gitar og sang
Ellen Brekken, bass
Bjørn Olufsen, trommer

4 thoughts on “om bandet

 1. Tusen takk for en strålende konsert i Gamle Logen på lørdag. Det er virkelig en av julens høydepunkter for oss, og det var spesielt bra i år.
  En aldri så liten kommentar: I Santa Claus is Coming to Town deres versjon endrer på en meget elegant tekst, med minst tre meninger, ved å bytte ut «So be good for goodness sake» med «So be good for heavens sake». Kan dere endre på det? Please.

 2. Hei, og tusen takk for en strålende konsert i Gamle Logen på lørdag. Det er for oss en av julens høydepunkter, og det var spesielt bra i år.
  En liten kommentar: I «Santa Claus is Coming to Town» endrer dere en meget elegant tekst, med flere tolkninger, fra «So be good for goodness sake» til » So be good for heaven sake». Kan dere sing «for goodness sake» til neste år? Please

  1. Hei, og takk for hyggelig hilsen! Vi gleder oss alltid til konserten i Gamle Logen. Veldig hyggelig også at du følger så godt med på teksten. Jeg har sjekket flere kilder, og du har så rett så rett. Jeg skal videresende dette til vår vokalist.
   God jul ønskes deg og dine fra Caledonia Jazzband v/Carl Petter

 3. Un grand merci pour ce concert génial et enthousiaste vendredi dernier au restaurant Dioskouri à Kardamili, et ce malgré le vent et la pluie. Merci aussi pour «Une Chanson Douce» version jazzy…
  À l’année prochaine au Festival de Kardamili ou , qui sait, peut-être au Festival de Jazz à Gent en Belgique?
  Bonne route à vous.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *